به نظر شما مهم‌ترین ضعف شرکت‌های فناور نانو کدام است؟
ضعف بازاریابی
ضعف فناوری
ضعف در ثبت پتنت
ضعف در فرهنگ سازی
رشد صادرات محصولات با فناوری بالا در سال‌های اخیر
تاريخ انتشار : 1388/12/24
كد خبر: 1406
معاون وزیر بازرگانی گفت: صادرات محصولات با فناوری بالا در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
 
 
معاون وزیر بازرگانی و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران که در مراسم انعقاد تفاهم نامه مشترک این سازمان با دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از صادرات کالا با فناوری بالا در محل این سازمان سخن می‌گفت با اشاره به اینکه صادرات با فناوری بالا درسال‌های اجرای برنامه چهارم توسعه (بدون احتساب سال 1388) بیش از 117 میلیون دلار بوده است.

مهندس بابک افقهی افزود: این درحالیست که صادرات این نوع کالاها در انتهای اجرای برنامه دوم و سوم به ترتیب 9 و 43 میلیون دلار بوده است که نرخ رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: سهم محصولات با فناوری بالا از کل صادرات غیرنفتی کشور در برنامه چهارم توسعه 15 درصد هدف گذاری شده بود که خوشبختانه این میزان در سال‌های اجرایی برنامه چهارم توسعه به بيش از 17 درصد رسید.

معاون وزیر بازرگانی درخصوص هدف گذاری صادرات محصولات با فناوری بالا در چشم انداز بیست ساله گفت: سهم صادرات این نوع کالاها از کل صادرات غیرنفتی کشور در برنامه پنجم، ششم و هفتم توسعه به ترتیب 25 ،35 و 50 درصد تعیین شده است که درصورت تحقق عملی، صادرات کالاهای با فناوری بالا روند رو به رشد خود را ادامه خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه در سال جدید بالاترین میزان پرداخت جوایز صادرات را به خود اختصاص خواهد داد، گفت: هم اکنون سهم محصولات با فناوری بالا يا High Tech از جوایز صادراتی بیش از 5 درصد است.

وی افزود: صنایع هوا فضا، الکترونیکی و مخابراتی، ماشین‌های رایانه‌ای و اداری، داروسازی، ابزار دقیق، ماشین آلات الکترونیکی، ماشین آلات غیر الکترونیکی، شیمیایی و صنایع جنگ افزار 9 گروه صادراتی با فناوری بالا در دنیا هستند.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: در سال‌های 2001 تا 2007 ارزش صادرات محصولات با فناوری بالا در جهان 5 درصد افزایش داشته است که سهم بیشتر آن به محصولات با فناوری پیشرفته چین اختصاص دارد.
افقهی ادامه داد: همچنین در سال های 2001 تا 2007 صنایع الکترونیکی،‌ مخابراتی و رایانه‌ای به ترتیب بیشترین سهم یعنی 67 درصد از صادرات با فناوری بالای دنیا را به خود اختصاص دادند.

وی گفت:‌ با کمک دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری به تجاری سازی و توسعه صادرات با فناوری بالا ، کمک خواهیم کرد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در سال 2007 بیش از 98 درصد صادرات با فناوری بالا در اختیار 15 کشور بود، اضافه کرد:‌ اتحادیه اروپا، آمریکا و چین 75 درصد صادرات با فناوری پیشرفته را در اختیار دارند.
افقهی ادامه داد: در ایران سهم صادرات با فناوری بالا از کل صادرات طی برنامه دوم تا چهارم از 29 صدم درصد به 1 و 2 صدم درصد رسید و رشد متوسط سالانه آن 36 درصد بوده است.

معاون وزیر بازرگانی، مشخص نبودن شاخصی که نمادی از فناوری باشد، تعریف نشدن فناوری برای صنایع و ورود قضاوت‌های شخصی و سلیقه‌ای در تبیین خط برش صنایع با فناوری پیشرفته، متوسط و پایین را مشکلاتی بیان کرد که طبقه بندی صنایع صادراتی براساس شدت فناوری، با آن روبروست.
 
 

دفعات بازديد : 489
نام
ايميل
پيغام

مسؤوليت محتوای اخبار و مقالات سایت به عهده نویسندگان و مسؤولیت اطلاعات ذکر شده از شرکت‌ها نیز بر عهده شرکت‌ها می‌باشد.

visited: 48556
 
  ï»؟
Copyright آ© 2009
Iranian Nanotechnology Initiative Council